Artikel over het Sociaal Contract

contratHet Sociaal contract of Le Contrat social van J.-J. Rousseau (1712-1778) werd in Frankrijk gecensureerd wegens een artikel over de afschaffing van de doodstraf. Het boek werd uiteindelijk in Amsterdam gepubliceerd. Meer dan 200 jaar na verschijning is het nog steeds een inspiratiebron voor mensenrechtenactivisten over de hele wereld. In dit artikel in het Frans een analyse van drie stukken uit het boek : het sociaal contract, het recht op leven en de afschaffing van de doodstraf. Klik hier om naar het artikel te gaan.About

H. Amouch, webredacteur. Ook jouw bijdrage op deze website? Laat het ons weten via admin (at) souss punt org.


'Artikel over het Sociaal Contract' has no comments

Reageer op dit artikel

online sinds 2016   sommige auteursrechten voorbehouden (cc)