Themanummer over Khair-Eddine

awalTijdschrift Awal, cahiers d’études berberes brengt een speciaal nummer uit ter nagedachtenis aan schrijver Khair-Eddine (1942-1995). De bijdragen behandelen de verschillende facetten van zijn schrijverschap: intertekstualiteit, het gebruik van symbolen, taalkundige vernieuwing, interactiviteit met andere culturen en herinneringen aan zijn kindertijd in het zuiden van Marokko waar hij is geboren. De schrijver maakte deel uit van één van de meest kritische literaire en artistieke stromingen uit zijn tijd. Hij publiceerde geregeld in het tijdschrift Anfas / Souffles (Zucht). Het tijdschrift verscheen tussen 1966 en 1972. Enkele medewerkers weken uit naar het buitenland. Khair-Eddine zette zijn schrijverschap voort in Frankrijk waar zijn boeken zijn uitgegeven. Het archief van tijdschrift Anfas is per 2016 online beschikbaar.

Awal, cahiers d’études berbères (opgericht in 1984). Taal: Frans / Tamazight. Uitgever: Editions de la Maison des Sciences de l’Homme, Parijs. ISBN-10 2735112020. ISBN-13 978-2-7351-1202-9. Prijs: € 15,- Bestellen via Internet.About

H. Amouch, webredacteur. Ook jouw bijdrage op deze website? Laat het ons weten via admin (at) souss punt org.


'Themanummer over Khair-Eddine' has no comments

Reageer op dit artikel

online sinds 2016   sommige auteursrechten voorbehouden (cc)